TINERETE, MISIUNE, COMUNIUNE

poze tabara

Cu binecuvântarea arhierească a Preasfinţitului nostru părinte Iustin Sigheteanul, s-a desfăşurat în perioada 25-27 iulie 2016, tabăra pentru tineri intitulată sugestiv „Tinereţe, Misiune, Comuniune”. Organizatorul taberei a fost Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Baia Mare, prin preşedintele acesteia, P.C. părinte Bogdan Ciocotişan.  Gazdă primitoare a fost sfânta mănăstire „Naşterea Maicii Domnului” de la Chiuzbaia, păstorită de Preacuviosul părinte Stareţ, protosinghel Varlaam. Cei 45 de participanţi la ceastă tabără au fost tineri din parohiile Dumbrăviţa, Tăuţii de Sus şi Groşi, sub atenta coordonare a celor trei parohi: pr. Bogdan Ciocotişan, pr. Adrian Mihali şi pr. Claudiu Pop.

În prima zi a taberei, Preacuviosul părinte Ioachim Tomoiagă de la mănăstirea Rohia, a desfăşurat la invitaţia organizatorului un deosebit program interactiv de discuţii cu tinerii pe diferite teme de actualitate şi care fac parte din domeniile de interes ale tineretului de azi, antrenându-i pe aceştia în discuţii şi luări de poziţii pertinente şi constructive.

În a doua zi a taberei, copiii au avut bucuria de a participa la sfânta Liturghie şi de a se implica în activităţi concrete, jocuri de societate, întreceri sportive şi curăţarea florilor, a aleilor şi a spaţiilor din clădirile mănăstireşti. Activităţile cu character gospodăresc au fost menite să îi conştientizeze pe tineri de modul de desfăşurare a vieţii mănăstireşti, în jurul principiului „ascultării” faţă de „cel mai mare”. După rugăciunea de seară, tinerii au avut bucuria duhovnicească de a primi binecuvântarea Preasfinţitului Iustin Sigheteanul care le-a adresat un cuvânt de zidire şi întărire a credinţei din sufletele lor. Preasfinţitul Iustin a conferit părintelui Bogdan Ciocotişan o diplomă de recunoştinţă, pentru implicarea pastoral-misionară şi coordonarea activităţilor ATOP-BM.  Ziua a fost încununată de un foc de tabără.

În ultima zi a taberei, părintele Stareţ Varlaam a adresat un cuvânt tinerilor, îndemnându-i să iubească şi să cerceteze ori de câte ori este posibil mănăstirile şi bisericile. La întoarcerea spre casă, s-a vizitat biserica parohială din Tăuţii de Sus, tinerii mulţumind lui Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru toate.

Preot Prof. Pop Claudiu,

Parohia Grosi

Retele sociale: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856