CONSTITUIREA ADUNARII EPARHIALE

Preacucernicul Parinte Protopop Coroian Fabian a participat joi, 23 iunie 2022, la sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale, mandatul 2022-2024, care s-a desfasurat sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, compusă din reprezentanți aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, aleși pe termen de 4 ani, dar nu mai mult de două mandate (art. 90-91).

În cadrul ședinței s-au confirmat membrii aleşi (zece clerici şi douăzeci de mireni) ai Adunării Eparhiale, care s-au constituit în cinci comisii de lucru, au fost aleşi membrii Consiliului Eparhial (trei clerici şi şase mireni) şi au fost desemnați cei trei membri (un cleric şi doi mireni) care vor reprezenta Episcopia Maramureșului și Sătmarului în Adunarea Naţională Bisericească. Un alt punct de pe ordinea de zi a fost alegerea membrilor Consistoriului Eparhial şi Monahal (câte trei membri titulari şi doi supleanţi) şi desemnarea, din partea Eparhiei Maramureșului și Sătmarului, a clericilor care vor face parte din Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului

Retele sociale: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856